UPDATE: Het project voor het gedenkteken voor de omgekomen arbeiders van de Afsluitdijk is weer opgestart. Het heeft enige tijd stilgelegen in verband met een ongeluk in Den Oever, vorig jaar oktober, waarbij een duiker om het leven kwam. De verwachting is dat het gedenkteken eind 2024/begin 2025 kan worden onthuld, in samenwerking met Rijkswaterstaat en gefinancierd door The Vanneau Foundation.

***

We kregen vanuit het hele land reacties op ons persbericht over het project ‘Gedenkteken omgekomen arbeiders Afsluitdijk.’ Enkele nabestaanden hebben zich spontaan gemeld. Ook werken er mensen mee om gegevens te verzamelen. Zeer bedankt allemaal!

Kent u een verhaal over een Zuiderzeewerker die op de Afsluitdijk is omgekomen of kent u familieleden van deze persoon? Mail ons dan op:

gedenktekenafsluitdijk@gmail.com

Tot horens!

Bas Sleeuwenhoek, Dario Usai en Antonio Consilvio, ook namens The Vanneau Foundation

Ons persbericht haalde alle regionale media rond het IJsselmeer, het Algemeen Dagblad, Radio 5 en Radio 1. Beluister hier een interview bij Omrop Fryslân.

 

Terug naar boven